Waarom een openingsdans? – DJ Mixxmasters


Het ontstaan van de openingsdans

De openingsdans is ontstaan in 1910 in de Verenigde staten en hoort oorspronkelijk een klassieke foxtrot te zijn of een Engelse wals.
Echter waren de danspasjes toen belangrijker dan de muziek waarop dit werd gedaan.
In die tijd waren er drie openingsdansen. De eerste dans was voor het bruidspaar, de tweede dans werd uitgevoerd door de bruid en haar vader.
De bruidegom danst hierbij met de moeder van de bruid.
En bij de derde en laatste dans werden de ouders van de bruidegom erbij gehaald waarna de dansvloer officieel was geopend.

Anno 2017

Tegenwoordig wordt er vaak slechts één openingsdans gedaan als het al gedaan wordt. De openingsdans is als het ware een soort kickstart van de dansavond.
Het helpt het ijs te breken bij de gasten om zelf ook lekker te gaan dansen.
DJ Mixxmasters als Bruiloft DJ heeft al veel bijzondere openingsdansen meegemaakt en helpen graag bij het maken van zo’n openingsdans of openingsmix.

Hoe zit een openingsdans in elkaar?

Hoewel de oorspronkelijke openingsdans een vrij langzame dans is, worden de openingsdansen van tegenwoordig vaak gemengd met muziek waar het bruidspaar goede herinneringen aan heeft. Je kunt wel begrijpen dat de openingsdansen voor ieder bruidspaar heel verschillend kunnen zijn.
Er wordt bijvoorbeeld begonnen met een romantisch nummer en wordt daarna abrupt afgebroken om vervolgens helemaal uit hun plaat te gaan met een goede dansplaat.
Dit is dan ook vaak de aanleiding voor de andere gasten om de dansvloer op te gaan en is een kickstart voor ieder bruiloftsfeest.

Wat zijn de voordelen?

Hieronder nog even alle voordelen op een rij van het doen van een openingsdans:

  • Bijzonder moment van de avond
  • Mooi moment voor foto’s en video’s
  • Een ijsbreker om de dansvloer op te gaan
  • Direct een goede sfeer na de openingsdans

 

https://djmixxmasters.nl/waarom-een-openingsdans/