Een Tuinfeest organiseren? Gebruik deze checklist met 15 tips en ideeën 


Een tuinfeest organiseren vergt altijd wat denkwerk. Een checklist maakt je leven in zo’n situatie dan een stuk makkelijker. Het scheelt tijd en vooral een hoop denkwerk. Wat voor feestje wil je dat het wordt? En wat moet er dan te doen zijn? Omdat wij al jaren feestjes organiseren met onze klanten hebben wij de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet!

 

1.Partytent- zorg dat jouw gasten lekker droog zijn

De partytent staat bovenaan omdat het onze expertise is, maar ook omdat je heel simpelweg een ruimte nodig hebt om je feestje te vieren. Heb je genoeg ruimte in je schuur? Ook prima! Maar zorg dat jet altijd een uitweg hebt voor het geval dat het bijvoorbeeld gaat regenen. Die kans is nu eenmaal aanwezig in ons kikkerlandje. En als je dan toch bezig bent met het maken van ruimte. Houd er dan ook rekening mee dat je genoeg plaats hebt voor al je gasten. Om dit uit te rekenen hebben wij alvast een handige tabel voor je gemaakt. Bekijk hem hier.

 

2.Vloer- zorg dat jouw gasten droge voeten blijven hebben

Een vloer? Ja, vloeren zijn belangrijk! Zeker als je een feestje buitenshuis gaat vieren. Zorg je ervoor dat mensen gras onder hun voeten hebben, stof of houten planken? Dit zijn wel vragen waar je over na moet denken. Bij een informeel feestje maakt het meestal niet heel veel uit. Maar bij een netter feestje heb je ook te maken met mensen die niet willen dat hun schoenen vies worden of dat er vrouwen zijn met hakken. Om te voorkomen dat ze in de modder of stof stappen kan je dan bijvoorbeeld een kunststof of houten vloer neerleggen.

 

3.Barbecue – Taste the grill

Een gast met een gevulde buik is het gelukkigst. Tenminste, zo denken wij erover. Een simpele rekensom is dan: als je wilt dat je gasten gelukkig zijn… zorg voor eten! En wat is er dan gezelliger dan een barbecue? Precies, niet veel. Het vult de buiken en mensen kunnen prima met elkaar socializen over wat ze willen eten. Zo houd je ook nog eens het gesprek op gang!

 

4.Servies, Bestek & Glaswerk – alles voor jouw gemak

Maak je barbecuefeest compleet en zorgeloos door ons servies, bestek en glaswerk te huren! Laat het gedoe van afwassen en het gebruik van je eigen spullen achterwege, en geniet van de smaakvolle momenten zonder zorgen. Ons hoogwaardige servies en bestek bieden niet alleen gemak, maar voegen ook een stijlvolle touch toe aan jouw barbecue-evenement.

 

5.Koelkast-Houd het Hoofd Koel

Voor sommigen mag de koelkast misschien wat hoger in het rijtje voorkomen. Je wilt tenslotte dat de drank goed koud blijft, zeker als het kwik naar hogere temperaturen stijgt. Hoe dan ook, zorg dat er altijd een koelkast in de buurt is als je ergens wat wil gaan eten en/of drinken. Zo houd je je spullen vers en koud.

 

6.Geluidsinstallatie- voor de juiste melodie

Om de sfeer er een beetje in te houden tijdens een feestje is muziek een ideaal middel. Je kan natuurlijk je eigen stereo van zolder halen of je dolby surround uit elkaar slopen zodat je buiten goed geluid hebt. Wil je liever alles laten staan zoals het staat? Dan is het huren van een geluidsinstallatie misschien een betere optie. Het voordeel van een geluidsinstallatie is dat je ook makkelijk een potje karaoke kan doen mocht je dat willen!

huur een karaoke set Nederland

 

7.Feestverlichting – voor een gezellige sfeer

Een kale witte tent, een schuur of een woonkamer, het voelt allemaal minder feestelijk aan zonder dat er extra moeite is gedaan om het feestelijk te maken. Je kunt natuurlijk slingers en dergelijke op gaan hangen om het een beetje aan te kleden. Een andere optie is het ophangen van feestverlichting. Dit draagt bij aan de sfeer en kan in de late uurtjes als het donkerder wordt ook nog wel eens van pas komen.

 

8.Beamer- Handig voor bij de karaoke

Over karaoke gesproken, dan is het wel handig als je de tekst ergens kunt lezen. Dat kan door het gebruiken van een beamer. Laat hem schijnen op een scherm of een witte muur en je hebt gelijk helder beeld. Een beamer kan ook bijdragen aan de sfeer van een feestje. Door foto’s te laten zien van de feestvarkens of filmpjes af te spelen.

beamer huren dordrecht

 

 

9.Tafels – zodat het extra comfortabel is

Krijg je een “sta- of zitfeestje”? Dat is altijd de vraag. En dat hangt een beetje vanaf van wat jij met de ruimt doet. Zet je statafels neer waarbij mensen kunnen gaan staan en wat maakt dat mensen eerder geneigd zijn om een beetje rond te lopen of wil je dat mensen aan tafels gaan plaatsnemen met stoelen? De realiteit leert meestal dat mensen geen zin hebben om heel de avond te staan, dus maak het staan en zitten mogelijk.

 

Statafel BRASQ 80cm wit

 

10.Heater-  voor een aangename sfeer

Wil je je tuinfeest warm en gezellig houden, zelfs tijdens koudere zomerdagen? Huur dan een heater en geniet van een aangename sfeer onder de sterrenhemel. Met onze krachtige heaters blijft de kou op afstand, zodat jij en je gasten kunnen ontspannen en genieten van het feest.

huur een heater Nederland

11.Vuurkorf- voor een gezellige sfeer

Geef jouw tuinfeest een warm en sfeervol tintje door een vuurkorf te huren! Onze vuurkorven zijn de ideale toevoeging om de kou te verdrijven en een gezellige ambiance te creëren voor jouw gasten. Met het knisperende vuur en de dansende vlammen wordt jouw tuin een betoverende plek waar mensen samenkomen en genieten, zelfs op koudere avonden.

 

12.Suikerspin & Popcornmachine- Dompel je feest in zoete verrukking

Geef het kinderplezier op jouw tuinfeest een magische touch door een suikerspinmachine en popcornmachine te huren! Laat de kleintjes genieten van heerlijke zoete suikerspinnen en knapperige popcorn terwijl ze zich vermaken in de buitenlucht. Onze machines zijn eenvoudig te bedienen en voegen een feestelijke sfeer toe aan elke gelegenheid. Creëer een betoverende ervaring voor de kinderen, waarbij de geur van vers gepofte popcorn en de zoete wolk van suikerspin de lucht vullen.

 

13.Chocoladefontein, voeg iets zoets toe aan jouw feest

Voeg een zoete en speelse twist toe aan je feest met een chocoladefontein. Presenteer een scala aan lekkernijen die je gasten zelf kunnen dippen en geniet van een onvergetelijk dessertmoment.

Chocolade fontein huren in Nederland

14.Kapstokken – Handig en Georganiseerd

Een vaak over het hoofd gezien aspect is de garderobe. Plaats voldoende kapstokken op strategische plekken, zodat gasten hun jas kunnen ophangen en zich comfortabel kunnen bewegen. Een georganiseerde garderobe draagt bij aan een soepel verlopende viering.

 

15.Warmhoudapparatuur, om jouw gasten een warme maaltijd te kunnen bezorgen.

Serveer je gerechten op de juiste temperatuur met warmhoudapparatuur. Zo blijven hapjes en gerechten smakelijk, zelfs als het feest in volle gang is.

 

 

Een tuinfeest om nooit te vergeten

 Source link