Een feest organiseren? Wij hebben deze checklist voor je gemaakt


Een feest organiseren vergt altijd wat denkwerk. Een checklist maakt je leven in zo’n situatie dan een stuk makkelijker. Het scheelt tijd en vooral een hoop denkwerk. Wat voor feestje wil je dat het wordt? En wat moet er dan te doen zijn? Omdat wij al jaren feestjes organiseren met onze klanten hebben wij de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet!

De partytent staat bovenaan omdat het onze expertise is, maar ook omdat je heel simpelweg een ruimte nodig hebt om je feestje te vieren. Heb je genoeg ruimte in je schuur? Ook prima! Maar zorg dat jet altijd een uitweg hebt voor het geval dat het bijvoorbeeld gaat regenen. Die kans is nu eenmaal aanwezig in ons kikkerlandje. En als je dan toch bezig bent met het maken van ruimte. Houd er dan ook rekening mee dat je genoeg plaats hebt voor al je gasten. Om dit uit te rekenen hebben wij alvast een handige tabel voor je gemaakt. Bekijk hem hier.

 

Een gast met een gevulde buik is het gelukkigst. Tenminste, zo denken wij erover. Een simpele rekensom is dan: als je wilt dat je gasten gelukkig zijn… zorg voor eten! En wat is er dan gezelliger dan een barbecue? Precies, niet veel. Het vult de buiken en mensen kunnen prima met elkaar socializen over wat ze willen eten. Zo houd je ook nog eens het gesprek op gang!

 

Om de sfeer er een beetje in te houden tijdens een feestje is muziek een ideaal middel. Je kan natuurlijk je eigen stereo van zolder halen of je dolby surround uit elkaar slopen zodat je buiten goed geluid hebt. Wil je liever alles laten staan zoals het staat? Dan is het huren van een geluidsinstallatie misschien een betere optie. Het voordeel van een geluidsinstallatie is dat je ook makkelijk een potje karaoke kan doen mocht je dat willen!

 

Een kale witte tent, een schuur of een woonkamer, het voelt allemaal minder feestelijk aan zonder dat er extra moeite is gedaan om het feestelijk te maken. Je kunt natuurlijk slingers en dergelijke op gaan hangen om het een beetje aan te kleden. Een andere optie is het ophangen van feestverlichting. Dit draagt bij aan de sfeer en kan in de late uurtjes als het donkerder wordt ook nog wel eens van pas komen.

 

Over karaoke gesproken, dan is het wel handig als je de tekst ergens kunt lezen. Dat kan door het gebruiken van een beamer. Laat hem schijnen op een scherm of een witte muur en je hebt gelijk helder beeld. Een beamer kan ook bijdragen aan de sfeer van een feestje. Door foto’s te laten zien van de feestvarkens of filmpjes af te spelen.

 

Voor sommigen mag de koelkast misschien wat hoger in het rijtje voorkomen. Je wilt tenslotte dat de drank goed koud blijft, zeker als het kwik naar hogere temperaturen stijgt. Hoe dan ook, zorg dat er altijd een koelkast in de buurt is als je ergens wat wil gaan eten en/of drinken. Zo houd je je spullen vers en koud.

 

Krijg je een “sta- of zitfeestje”? Dat is altijd de vraag. En dat hangt een beetje vanaf van wat jij met de ruimt doet. Zet je statafels neer waarbij mensen kunnen gaan staan en wat maakt dat mensen eerder geneigd zijn om een beetje rond te lopen of wil je dat mensen aan tafels gaan plaatsnemen met stoelen? De realiteit leert meestal dat mensen geen zin hebben om heel de avond te staan, dus maak het staan en zitten mogelijk.

 

Een vloer? Ja, vloeren zijn belangrijk! Zeker als je een feestje buitenshuis gaat vieren. Zorg je ervoor dat mensen gras onder hun voeten hebben, stof of houten planken? Dit zijn wel vragen waar je over na moet denken. Bij een informeel feestje maakt het meestal niet heel veel uit. Maar bij een netter feestje heb je ook te maken met mensen die niet willen dat hun schoenen vies worden of dat er vrouwen zijn met hakken. Om te voorkomen dat ze in de modder of stof stappen kan je dan bijvoorbeeld een kunststof of houten vloer neerleggen.

Wij hopen dat je genoeg hebt aan deze 8 tips van onze checklist voor een feestje. Denk jij dat er nog ideeën of essentiële zaken ontbreken op deze lijst? Laat het even weten, dan voegen wij hem toe!Source link