Barbecueën tijdens de laatste zonnige dagen


Helaas zijn de laatste zonnige dagen aangebroken. Er kan nog genoten worden van een barbecue in de tuin of onder een afdakje…. Het eten en de gezelligheid is natuurlijk nooit verkeerd. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het geven van een barbecue? Wij zetten het voor je op een rijtje in onderstaand artikel!

Locatie

Waar jij de barbecue wilt laten plaatsvinden is erg belangrijk voor de gasten en de bereikbaarheid. Zorg dat er genoeg parkeergelegenheid is of dat de locatie gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. De locatie bepaalt ook de capaciteit voor het aantal genodigden, zorg dus voor een antwoordformulier (of oproep) bij het versturen van de uitnodigingen. Zo weet je tijdig hoeveel mensen je kunt verwachten en waar de locatie aan moet voldoen.

Eten en drinken

Bij een barbecue is er haast niks belangrijker dan eten en drinken. Zorg er dus voor dat je genoeg inkopen doet en dat er variatie is voor de gasten. Houdt bij de inkopen ook rekening met allergieën en vegetariërs. Mocht dit het geval zijn, zorg dan voor een extra barbecue waar hun eten op klaargemaakt kan worden. Aan drinken moet geen gebrek zijn, omdat het ten eerste lekker is tijdens een barbecue, maar er ook vaak veel zout eten wordt gegeten. Een erg leuke toevoeging is bijvoorbeeld een cocktailbar, de gasten zullen zich speciaal voelen en kunnen genieten van heerlijke cocktails.

Overkapping

Aangezien het weer in september niet zo lekker is als in de zomer, is een overkapping wenselijk. Er kan namelijk een lekker zonnetje schijnen in de ene minuut, maar de andere minuut kan het gerust regenen of veel waaien. Houdt hier dus ten alle tijden rekening mee en zorg voor een overkapping zoals een partytent.

Comfort

Bij een barbecue is het wenselijk dat de gasten rustig kunnen zitten en eten, hier hoort comfort bij. Kies voor een partytafel waaraan men genoeg ruimte heeft om te eten en presenteer hier ook eten op zoals een stokbrood en smeersels. Daarbij kan je ook denken aan klapstoelen zodat de gasten kunnen zitten. Ook kan het in september sterk afkoelen richting de avond, een heater is hier dan ook op zijn plaats. Zo kan je ervoor zorgen dat de temperatuur aangenaam blijft en dat de gasten zich nergens zorgen om hoeven te maken.

Barbecueën in september blijft een risico, maar voor wie het aandurft…het is mogelijk! Geniet lekker lang na van de zomer en maak er een gezellige middag/avond van met je gasten!https://partytentverhuur-utrecht.nl/genieten-barbecue-tijdens-laatste-zonnige-dagen