5 unieke locatie ideeën voor je bruiloft


Ben je van plan te gaan trouwen maar wil je dit doen op een unieke locatie? Kies dan voor een locatie waar menig mens niet aan heeft gedacht of toch heeft afgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan trouwen op een boot of zelfs in een dierentuin (ja, dit kan!). Lees snel verder om unieke locaties voor jouw toekomstige trouwerij te ontdekken.

1. Tuin

Niet geheel uniek maar ook niet vaak voorkomend is het houden van een trouwerij in eigen tuin. Indien je hiervoor de ruimte hebt is het heel speciaal en staat het dicht bij jullie. Er komt een hoop geregel bij want een eigen tuin heeft niks te bieden in vergelijking met een gevestigde locatie. Denk dus aan stoelen, een boog, tafels, lopers, eten en drinken, bestek en glazen voor velen en zo verder… Een bruiloft in eigen tuin kan heel intiem, uniek en speciaal aanvoelen voor zowel het bruidspaar als de familie en vrienden die aanwezig zijn.

2. Strand

Het strand is uiteraard ook een prachtige locatie voor een bruiloft en weer anders dan een kerk in de buurt of trouwkapel. Het strand brengt risico’s met zich mee, want het weer in Nederland is helaas niet altijd voorspelbaar en betrouwbaar. Huur een partytent waar men droog en wind vrij kan staan tijdens of na de ceremonie. Een tentvloer is hierbij onmisbaar om te zorgen voor een egale nette vloer.

3. Boot

Heb jij ooit weleens gehoord van een bruiloft op een boot? Dit komt namelijk heel zelden voor! Leuk idee dus voor een unieke trouwlocatie. Je kiest zelf voor de soort boot, de vaarroute en de ankerplaats. Zo kan je al varende het jawoord aan elkaar geven en varen langs plekken die veel voor jullie beide betekenen. Een boot is prachtig aan te kleden met de mooiste slingers van bloemen, vlaggen en andere decoratie.

4. Bos

Houden jij en je partner van de natuur? Kies dan voor een bruiloft in het bos! In de natuur ben je vrij om te decoreren en in te richten. Kies bijvoorbeeld voor een bohemian of romantisch thema. Het bos heeft een romantische look, is prachtig voor foto’s en ook de korte loop naar het altaar ziet er van nature al sfeervol uit.

5. Dierentuin

Unieker kan het haast niet…een bruiloft in de dierentuin! Bij veel dierentuinen in Nederland kan je al trouwen en zijn er zelfs diverse arrangementen beschikbaar. Een witte trouwjurk kan echter risicovol zijn, de ondergrond is namelijk niet altijd even schoon en je kan het de dieren niet kwalijk nemen als zij vlak voor je in het zand rondrennen. Verder is een dierentuin natuurlijk uniek en kan je vaak (niet altijd) binnen en buiten trouwen. Voor de gasten is een dierentuin natuurlijk ook een supertoffe locatie!



https://partytentverhuur-utrecht.nl/5-unieke-locatie-ideeen-bruiloft